I ove godine “Čvarkijada” u “Bloku B” (Video)

Druga po redu Čvarkijada održava se za vikend u Mitrovačkom naselju “Blok B”. Ova mesna zajednica istoimenog naziva poznata je po manifestacijama koje organizuje kako u letnjem periodu tako I u toku zime a čvarkijada je upravo jedna od njih. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana konferencija za medije na kojoj je bilo više reči o predstojećoj manifestaciji.

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je održana konferencija za medije povodom predstojeće druge po redu Čvarkijade u organizaciji mesne zajednice “Blok B”. Prema rečima organizatora ovogodišnja manifestacija primiće veliki broj gostiju iz okoline I posetilaca te ima ozbiljniju notu od prošlogodišnje istakao je Drago Božić, predsednik MZ “Blok B”.

Lokalna samouprava pruža podršku ovim manifestacijama posebno kada imaju humanitarni karakter kao što je ovogodišnja čvarkijada naglasio je Ilija Nedić, načelnik GU za obrazovanje, kulturu I sport.

Gastro-turistička manifestacija čuva tradiciju starinskog pripremanja hrane a za sve mališane posetioce kao I meštane ove mesne zajednice pripremljeni su paketići rekao je Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Sredstva idu za lečenje malog Pavla Mora te se pozivaju svi Mitrovčani da uživaju u manifestaciji I da istovremeno budu humani.

Ana Giner