Humana Šiđanka (Video)

Humanost najviše dolazi do izražaja tokom praznika a jedna Šiđanka je pravi primer humanosti. Iako je na privremenom radu u Australiji, Slađana Vasić već godinama unazad pomaže porodicama sa decom, korisnicima Narodne kuhinje u Sremskim Karlovcima u vidu novogodišnjih paketića.

Slađana Vasić jedna je od nekoliko redovnih donatora koji za praznike pomažu Crvenom krstu I njihovim korisnicima za novogodišnje dečije paketiće. Iako je na privremenom radu u Australiji, nije zaboravila mesto gde se školovala. Sremski Karlovci prirasli su joj srcu te je shodno tome I odabrala baš ovo mesto za svoje donacije istakla je Slađana Vasić, donator.

Svaka donacija podsticaj je I drugim ljudima koji imaju humanu crtu a cij akcije jeste da se svako obraduje bar na trenutak naglasila je Marina Fodor, sekretar Crvenog krsta Sremski Karlovci.

Opština Sremski Karlovci pruža podršku svakoj akciji koja se organizuje u toku cele kalendarske godine a donatorstvo dobrih ljudi podstiče I opštinu da nastavi sa pomoći najugroženijima rekla je Nada Ostojić-Agbaba, rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti u opštini Sremski Karlovci.

Novogodišnji paketići svake godine obraduju mališane a u svakom od njih ogleda se ljubav sa kojom je pripremljen.

Ana Giner