Devojčica i avio-modelarstvo (Video)

Sveti Sava u srpskom narodu obeležava se kao zaštitnik škola na teritoriji cele države a povodom tog praznika dodeljuju se i Svetosavske povelje odnosno nagrade najboljim učenicima sa školskim uspehom i prvim mestima na republičkim takmičenjima ili drugim značajnim uspesima. Ove godine jedna od dobitnika Svetosavske nagrade u Sremskoj Mitrovici jeste Nataša Dvoštanski, učenica Osnovne Škole Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici, isturenog odeljenja u Ravnju.

Nataša Dvoštanski učenica je 8.razreda isturenog odeljenja osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Ravnju koja beleži značajne uspehe od 5. Razreda kada se takmiči u disciplini aviomodelarstvo. Ova devojčica osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju u Paraćinu a sama ističe da kada se nešto voli ništa nije teško kaže Nataša Dvoštanski, dobitnica Svetosavske povelje.

Disciplina aviomodelarstvo nije specifična za devojčice a Nataša pokazuje talenat od samog početka. Pripreme pred svako takmičenje se održavaju nekoliko puta nedeljno ističe Željko Ivanković, nastavnik tehničkog, informatike i tehnologije.

Škola pruža podršku uspešnim đacima a svaka generacije je sve uspešnija ističe Biljana Božić, školski psiholog.

Dodela Svetosavskih povelja organizuje se 27.januara na dan Svetog Save u 12 časova u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici iz skoro svih školskih predmeta.

Ana Giner