Za zeleniju Vojvodinu (Video)

U centu Mačvanske Mitrovice danas u 12h, počela je akcija ozelenjavanja pod nazivom “Nedelja za zeleniju Vojvodinu”. Ovom prilikom je posađeno oko 1200 sadnica razne vrste drveća. U Vojvodini će se od 2. do 6. decembra obeležavati Zelena nedelja, tokom koje će početi sadnja 10.000 sadnica na zelenim površinama koje zauzimaju javne ustanove.

U “NedeljI za zeleniju Vojvodinu” u Macvanskoj Mitrovici posađeno je oko 1200 sadnica drveća I to topole, hrasta, I crnog bora. Sadilo se u školskom dvorištu, dvorištu objekta predškolske ustanove, uz kej I uz put prema susednom selu Zasavici. Meštani nisu krili zadovoljstvo kada je ovakva akcija u pitanju, rekao nam je Miodrag Ćosić, meštanin Mačvanske Mitrovice.

Akciju su pomogli iz Grada Sremska Mitrovica. Iz Agencije za ruralni razvoj isticu da je veoma bitno da okruženje u kom živimo bude zelenije, rekao je direktor agencije za ruralni razvoj, Petar Samardžić

Odziv akciji bio je zadovoljavajuci, a ovom prilikom je zasađen I veci broj sadnica od ocekivanih,kaže Miloš Kovač, predsednik Saveta Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica

Akcija je deo poduhvata “Za zeleniju Vojvodinu”, a pre nešto više od nedelju dana zasađeno je još oko 600 sadnica duž novoizgrađene biciklističke staze od Mačvanske Mitrovice do Zasavice, izjavio je Tomislav Janković predsednik Skupštine grada Sremska MItrovica.

Pokrovitelji ove akcije su Pokrajinska Vlada AP Vojvodine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam I zaštitu životne sredine, JP Srbijašume, JP Vojvodinašume.

Tatjana Kos