Svečanom akademijom u Šidu zavrešno obeležavanje Dana Opštine (Video)

U svečanoj atmosferi Kulturno obrazovnog centra Šid, u petak uveče je Svečanom akademijom završeno obeležavanje Dana opštine i  sedamdeset pete godišnjice oslobađanja Šida. Svečanost je uveličana izvedbom Hora “Horšijada” i mini koncertom Kvarteta Mistik Cello koji čine talentovane mlade čelistkinje.

Povodom  Dana opštine uručene su decembarske nagrade, kao najveća opštinska priznanja koja se dodeljuje za posebna dostignuća i za afirmaciju opštine. Ove godine dobitnik nagrade je Slobodan Cvitković, pisac i pesnik iz Šida, dok su posebne plakete uručene kompaniji “Integral Inženjering”Niš i Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu.

Nagrade je uručio zamenik predsednika opštine Zoran Semenović, a Svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici Pokrajinske vlade, predsednici opština, članovi SUBNOR-a, opštinski odbornici i brojni građani Šida.

6.decembar je dan humanističke ideje za slobodu,dan koji je snažno usmeren protiv zla. To je prilika da se setimo onih koji su život dali za budućnost novih generacija koje danas žive u miru.