Sport za sve-gimnastika (Video)

U sokolsko-gimnastičkom klubu iz Sremske Mitrovice, odrasle su mnoge generacije uspešnih sportista, neki su nastavili da se bave drugim sportovima ali ne kriju da je gimnastika imala veliki značaj u njihovom napretku. Velike uspehe su postizali članovi ovog kluba a želeli smo da vidimo kako se mali gimnastičari pripremaju da nastave stopama starijih i uspešnijih gimnastičara.

Kažu da su treninzi teški, nekima traju I po 3 sata, kada se pripremaju za takmičenja, ali deca I pored toga ne kriju oduševljenje, kao I njihovi roditelji koji svoju decu podržavaju u odluci da se bave ovim zahtevnim sportom.

Trener Sokolsko-Gimnastičkog kluba “Es-Em” Mlađen Jakovljević, koji je i bivši reprezentativac Jugoslavije, ističe da je svako bavljenje sportom izuzetno važno za decu sa više aspekata, prvenstveno zbog pravilnog razvoja deteta ali i druženja, oslobađanja od straha, socijalizacije, stvaranja discipline kroz zajednički rad i naravno putovanja na takmičenja i upoznavanja drugih gradova, država i kultura.

Gimnastika je pored atletike jedan od bazičnih sportova. Deca već od druge godine mogu da počnu da se bave ovim sportom, kroz trening prilagođen njihovom uzrastu.