“Nismo isti ali smo jednaki” (Video)

U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana posvećenog osobama sa posebnim potrebama i invaliditetom u Sremskoj Mitrovici je organizovana je izlozba prodajnog karaktera. Događaj je pod pokroviteljstvom Uprave za zdravstvenu i socijalnu zastitu.

U susret Međunarodnom danu osoba sa posebnim potrebama I invaliditetom a već I tradicionalno u holu Gradske kuće u Sremskoj MItrovici upriličena je prodajna izložba ukupno 7 udruženja posvećena ovoj kategoriji stanovništva. Oni rade I doprinose aktivno poboljšanju svesti okoline na probleme svojih članova istakli su Mirjana Malbašić, predsednica udruženja “Autizam govori srcem” i Radovan Kekić, koordinator opštinskog udruženja “Daun”

Iako je izložba prodajnog karaktera svrha nije zarada već trud koji članovi ulože u svaki detalj napravljenog predmeta a lokalna samouprava im u svemu pomaže naglasio je Vojislav Mirnić, načelnik GU za socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

U svetu svaka deseta osoba živi sa nekim oblikom invaliditeta a većina njih se suočava sa nerazumevanjem I diskriminacijom o čemu govori I slogan “Nismo isti ali smo jednaki”.

Ana Giner