Obeležen međunarodni dan volontera (Video)

Peti decembar se širom planete obeležava kao međunarodni dan volontera. Tako je i u Sremskoj Mitrovici obeležen prijemom volontera u Gradskoj Kući i u Kancelariji za mlade, čiji stub čine upravo volonteri i njihove aktivnosti.

Duška Savić ima dvadeset godina a kao volonterka pri Kancelariji za mlade Sremske Mitrovice radi već 5 godina. Kaže da je veoma ponosna na taj deo svog života i da ima veliku satisfakciju, čija se vrednost ne može iskazati materijalno.

Kancelarija za mlade Sremske Mitrovice je ovaj dan obeležila na poseban način, izdavanjem volonterske knjižice, a sa ciljem da se volonterima oduže i da im iskažu zahvalnost za nesebično davanje, istakla je Biljana Matić, koordinatorka Kancelarije za mlade

Pomoćnik pokrajinskog Sekretara za sport i omladinu, Dragan Milić, naveo je značaj volontera, posebno u vanrednim okolnostima, navodeći primer poplava kada su volonteri pokazali koliko je njihova uloga u društvu velika.

Tatjana Jovančević, sekretar Crvenog krsta Sremske Mitrovice, je istakla da volonteri ove organizacije učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, programima Narodne kuhinje i u drugim zdravstveno-preventivnim radionicama.

Predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica, Tomislav Janković, izjavio je da je jako ponosan na doprinos ovih mladih i humanih ljudi i da su prijemom u Gradskoj kući želeli da se nekako zahvale za sve što volonteri čine za ovaj grad.

Volonter može da bude svako ko je human i voli da pomaže drugima, svako ko svoje slobodno vreme želi da usmeri ka onima kojima je ovakva pomoć potrebna.

Tatjana Kos