Ministar kulture u poseti Mitrovačkoj galeriji (Video)

Sremsku Mitrovicu juče je posetio ministar kulture i informisanja, Vladan Vukosavljević koji je svečanim programom otvorio izložbu u Mitrovačkoj galeriji „Lazar Vozarević“ pod nazivom „Dijalog“. Ova izložba izuzetno je značajna za Mitrovčane budući da predstavlja rad 4 autora od kojih je Mitrovačkoj publici najpoznatiji Lazar Vozarević, umetnik iz Sremske Mitrovice.

„Dijalog“ izložba od 60 umetničkih dela koja je proglašena za izložbu sezone u Nacionalnoj galeriji u Beogradu gde je prethodno gostovala, od sinoć je postavljena i u Mitrovačkoj galeriji „Lazar Vozarević“ gde je otvorio ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije. On je ovom prilikom istakao značaj saradnje dve galerije kao i zadovoljstvo izložbenim prostorom.

Posetiocima se takođe dopala izložba i ističu da su zadovoljni brojem istaknutih dela dok su mnogi od njih prisustvovali istoj izložbi i u Beogradu.

Na ovaj način nastavljena je promocija lika i dela Lazara Vozarevića dok je izložba u Mitrovici obogaćena njegovim radovima koji nisu bili izloženi u Nacionalnoj galeriji u Beogradu naglasio je Milan Marinković, vršilac dužnosti direktora galerije “Lazar Vozarević”.

Lokalna samouprava ulaže trud u realizaciju kulturnih dešavanja u gradu na Savi kako bi Mitrovčani imali pun doživljaj kulture naglasio je Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Izložba je posetiocima dostupna do 25.decembra dok nadležni predviđaju da će zbog velikog interesovanja publike taj datum biti produžen.

Ana Giner