I dalje nepoznat uzrok požara (Video)

Da li je poznat uzrok požara u Brodgradilištu u Mačvanskoj Mitrovici­­? Napušteni objekat nekadašnje Upravne zgrade te firme u centru mesta i dalje obezbeđuju vatrogasci. Podsećamo, požar je probudio Mačvane u subotu oko 6 sati i 30 minuta kada se nad naseljem nadvio crni dim. Brzom intevencijom vatrogasaca požar je lokalizovan.

Meštane Mačvanske Mitrovice u subotu ujutru probudio je gust crn dim koji se širio iz nekadašnje upravne zgrade brodogradilišta „Sava“ a nagađanja u vezi sa uzrokom požara ne jenjavaju ni dva dana kasnije. Iako Mačvani ne znaju šta se tačno dogodilo, nagađanja su razna.

Iz mesne zajednice ovog mesta naglasili su da i dalje nema zvaničnih podataka budući da je istraga u toku kao i da u zgradi još uvek ima vatrogasaoa na dežurstvu od subote ujutru kada se požar i dogodio istakao je Miloš Kovač, predsednik Saveta mesne zajednice Mačvanska Mitrovica.

Ovaj objekat nije u upotrebi više godina, nekada je predstavljao uprvnu zgradu brodogradilišta Sava. Holandska kompanija Vahali kada je kupila brodogradilište nije pazarila ovaj objekat. Njegova prodaja se očekivala. Golim okom vidljivo je da je zub vremena nagrizao ovaj objekat koji je kako saznajemo nezvanično bio isključen sa električne mreže.Istraga će utvrditi tačne okolnosti pod kojima se dogodio požar.
Ana Giner