Završni radovi na postavci vodotornja (Video)

Kapitalni projekat izgradnje vodovodne mreže u Ljubi stigao je do postavke vodotornja kod fudbalskog igrališta. U pitanju su završni radovi na izgradnji vodovodne mreže u naselju Ljuba, u opštini Šid. Vrednost radova je ukupno oko 34 miliona dinara. Od toga Opština Šid učestvuje sa 14 miliona dinara dok je pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo izdvojio sredstva od 20 miliona dinara.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vukom Radojevićem obišli su radove na podizanju vodotornja u Ljubi. U pitanju je objekat visine 27 metara a kapaciteta 100 kubnih metara vode koji će slobodnim padom vodom snabdevati oko 400 stanovnika. Kako je istaknuto nakon ovog posla sledi i uvođenje vode u Molovin.

Za protekle 3 godine zajedničkim projektima pokrajinskog sekreatarijata za poljoprivredu u Opštinu Šid uloženo je oko 170 miliona dinara. Od toga oko 45 miliona dinara na konmasaciju poljoprivrednog zemljišta koja je uspešno sprovedena. Poslom u ljubi rešava se veliki problem i za poljoprivredne proizvođače a to je napajanje stoke vodom koji su ručno sa seoskog bunara to činili do sada.

Podizanje vodotornja u selu je dočekano sa pozitivnim komentarima od strane meštana.

Opština Šid na izgradnju novog vodotornja čekala je blizu 5 decenija. Ulaganja poput ovog nastaviće se i u narednom periodu a već i kroz projekat izgradnje vodovoda u Molovinu.

Završnica projekta u Ljubi uslediće do kraja godine kada se očekuje i zvanično puštanje vode u sistem.

Slaviša Rajc