Zaplena narkotika u blizini Stare Pazove

Povodom zaplene narkotika na poljoprivrednom dobru u blizini Stare Pazove, direktor policije Vladimir Rebić apelovao je danas na sve učesnike u političkom životu Srbije da ubuduće prestanu sa iznošenjem paušalnih i netačnih informacija o radu policije zarad svojih političkih ciljeva, a koji su se mogli čuti i u pomenutom slučaju.

„Pripadnici MUP-a su prilikom ove zaplene preduzeli sve mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i svoj posao su obavili profesionalno i u skladu sa zakonom, kao što to uvek čine. Nažalost, zbog neodgovornosti pojedinih političara morali su da se suočavaju i sa raznoraznim neistinama, počev od toga da su policajci obezbeđivali proizvodnju marihuane pa nadalje, i to sve usred sprovođenja istrage po nalogu Tužilaštva, što je istu moglo da ugrozi“ rekao je Rebić.

Direktor Rebić je istakao da to što neki političari ne poznaju način funkcionisanja institucija i istražnih radnji, ne znači da ih neznanje opravdava i da mogu neistinama da obmanjuju javnost.

„Podsetio bih iste da pripadnici MUP-a brinu o bezbednosti svih građana Srbije i da od pokušaja njihove diskreditacije jedinu korist mogu imati kriminalci. Takođe, pošto smo od navedenih političara imali prilike da čujemo i da se hvališemo sa zaplenama dva ili tri grama droge, želeo bih i da ih podsetim na još neke činjenice. Policija je samo u prvih deset meseci ove godine oduzela šest tona narkotika, što je najbolji rezultat od kada se vodi statistika. Takođe, učestvovali smo u više međunarodnih akcija u kojima je oduzeto više tona droge, a srpska policija je više puta ocenjena kao jedan od najpoželjnijih partnera u borbi protiv kriminala“ poručio je Rebić i dodao da je za policiju važno i kada zapleni i dva, tri grama droge i uhapsi bilo kog narko-dilera, jer to znači da neće prodati drogu našoj deci.