Više novca za kulturu (Video)

O stanju u oblasti kulture, radu kulturnih institucija, kao i o drugoj aktuelnoj problematici na lokalnom nivou sa predstavnicima Opstine Sid razgovarala je danas pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajendicama Dragana Milosevic. Nakon sastanka u Opstini, posetila je Galeriju slika Save Sumanovica, Muzej ,,Ilijanum,, biblioteku i Kulturno obrazovni centar.

Sanacija muzeja “Ilijanum”, pomoć u vezi adaptacije galerije slika “Sava Šumanović”, značajnija podrška bibliotečkom fondu, mogu se očekivati u naredno period, izjavila je Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javna informisanja i odnose sa verskim zajednicama, tokom posete najzapadnijoj sremskoj opštini.

Pre obilaska institucija kulture u Šidu, sekretarka Milošević, sastala se u zgradi opštine sa lokalnim rukovodstvom. Kako je nakon sastanka saopšteno, više tema je bilo na dnevnom redu, a definisani su prioriteti na kojima će u narednom periodu zajedno raditi Pokrajinska vlada i opština Šid, potvrdio je Zoran Semenović, zamenik predsednika opštine Šid.

Poseta Šidu deo je planiranih aktivnosti sekretarijata da se obiđe svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine u sklopu priprema za donošenje strategije o stanju kulture u pokrajini.