Umesto deponije ruzmarin i lavanda (Video)

U nameri da se posalju ekoloske poruke, da se radi na uredju zivotne sredine, ocuvanju suma, na podrucju sidske opstine ociscena je jedna divlja deponija, a potom je ta lokacija posumljena. Zasadjene su sadnice breze, lipe, kestena, kao I ruzmarin I lavanda. Iste je donirala jedna drustveno odgovorna kompanija. U akciji je ucestvovao veci broj gradjana.

Na mestu nekadasnje deponije nedaleko od Erdevika, na lokaciji koju lokalno stnovnistvo naziva Kalile zasadjeno je 250 sadnica . Akciju je organizovalo Udruzenje ,,Fruskac,, kako bi se izmedju ostalog edukovala javnost o znacaju suma koje su jedan od najvaznijih faktora ocuvanja zivotne sredine za buduce generacije.

Sadnice je donirala drustveno odgovorna kompanija ciji su predstvnici prisustvovali dogadjaju. Oni, izmedju ostalog isticu znacaj podizanja ekoloske svesti kako na globalnom, tako I na lokalnom nivou.

Ucesnici ove akcije porucili su da su ponosni sto daju svoj doprinos ocuvanju zivotne sredine I ujedno salju poruku buducim generacijama kako istu da cuvaju.