Smotra zimske opreme (Video)

U Sremskoj Mitrovici sve je spremno za predstojeću zimu, rekli su nadležni nakon izvršene smotre zimske mehanizacije. Tom prilikom predstavljena su vozila koja ce služiti za zimsko održavanje saobraćajnica na području Grada. Rečeno je i da su obezbedjene dovoljne količine putarske soli I rizle.

Ako je suditi po onome sto je prikazano kada je mehanizacija za zimsko održavanje puteva u pitanju Mitrovčani i stanovnici svih mitrovackih sela neće morati da brinu zbog vremenskih uslova koji se očekuju. Radnici ovog preduzeća ističu da su zadovoljni sa raspoloživim sredstvima i mehanizacijom i da su spremni da reaguju brzo i efikasno u slucaju snežnih padavina naglasio je Aca Maksimović, radnik.

Od danas do kraja zimske sezone preduzeće će biti, kažu nadležni u službi građana 24h svakog dana. Ističu da su spremne neophodne količine, rizle i putarske soli, kao i drugog materijala kako bi putevi bili prohodni naglasio je Dušan Nedić, rukovodilac građevinske operative u preduzeću “Hidrograđevinar”

Sirmiumput je i ranijim sezonama po gradskoj odluci obavljao ovaj posao, i nije bilo većih problema, rekli su nam u tom preduzeću. Posebno ističu da ce značajna pažnja biti posvećena da svi pa i oni najmanji lokalni putevi budu prohodni istakao je Miroslav Keser, direktor JP “Sirmiumput.”

6 kamiona i 2 kombinovane mašine kao i druga teška mehanizacija spremna je za prvi sneg u Sremskoj Mitrovici.

Ana Giner