Održana “Naj torta” (Video)

Vikend koji je za nama, u Berkasovu je obeležen slatkom manifestacijom humanitarnog karktera. Udruženje žena “Izvor” iz Berkasova, u prepunoj sali Doma kulture, organizovalo je tradicionalnu manifestaciju “Naj torta” u kojoj je učešće uzelo 20ak udruženja, uglavnom iz šidske opštine, ali i iz okruga.

U Berkasovu je organizovana, sada već tradicionalna, manifestacija “Naj torta“. Organizator ove manifestacije je Udruženje žena “Izvor“ iz Berkasova koje ovu manifestaciju, humanitarnog karaktera, organizuje već desetak godina.

Broj učesnika svake godine raste, pa su se i ove godine među takmičarima našla i neka nova, mlada udruženja. Pored 20 takmičarskih torti koje predstavljaju udruženja, prijavilo se i još 10ak torti fizičkih lica, sve u svojstvu prikupljanja što većeg priloga.

Kako žiri ističe, zadatak im je svake godine sve teži, obzirom na to da se prijavljuje sve više takmičara koji su svake godine sve bolji i bolji. Nijanse su bile u pitanju, a kao i uvek, presudio je kvalitet, ali i tradicionalni recepti i nostalgičan izgled.

Prvo mesto pripalo je mladom udruženju iz Batrovaca. Za sve učesnike obezbeđene su zahvalnice, dok su najuspešniji dobili i pehare.

Organizatori istču da je manifestacija uspela, i planovi za sledeću godinu već počinju da se prave.