Nagrada za najbolju opštinu (Video)

Opština Ruma dobitnik je ovogodišnje prestižne nagrade „Beogradski pobednik“ za najbolju opštinu Vojvodini, kada je u pitanju realizacija projekata koje sufinansira Autonomna pokrajina Vojvodina. Dodela nagrade upriličena je sinoć u Beogradu.

Nagrada pokazuje dobru saradnju svih nivoa vlasti, ali i naročitu podršku pokrajinske i republičke vlade rumskoj lokalnoj samoupravi.

Opština Ruma, na čelu sa predsednikom Opštine Slađanom Mančićem nagrađena je za najbolju Opštinu u Vojvodini, prema kriterijumu privrednog razvoja.

Prilikom dodele nagrade istaknuto je da Opština Ruma ima odličan geostrateški položaj i kvalitetno opremljene industrijske zone, od kojih je najznačajnija Rumska petlja.

“I Ministarstvo privrede u velikoj meri gde smo išli sa sufinansiranjem 50-50 u finansijskom smislu i Pokrajinska uprava za kapitalna ulaganja koja se kasniej uključila u smislu rasvete apsolutno smo napravili jednu radnu zonu  od 220 hektara koja je primamljiva za investitore sve je to bio glavni preduslov da te ogromne kako domaće i strane investicije budu realizovane”, izjavio je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma. 

Međutim, nije Rumska petlja jedini projekat koji je Rumu kandidovao za ovu nagradu, istaknuto je prilikom dodele.

„Ruma je opština koja ima ubedljivo najveći stepen realizacije na nivou projekata koje sufinansira Pokrajina. Svakako se izdvajaju pored industrijske zone Rumska petlja i projekat HORIS, koji je nastao iz programa prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije, kao i rekonstrukcija adaptacija i sanacija Gerontološkog centra Srem u Rumi”, istaknuto je prilikom obrazlaganja nagrade. 

Ovo je samo deo projekata u kome je učešće Pokrajine imalo nemerljiv značaj za dalji razvoj same opštine Ruma. Nagradu je u ime Opštine Ruma primio Saša Radivojević, šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštine Ruma.

„Ovo je zaista jedna vredna nagrada Opština Ruma. Zahvaljujem se u ime predsednika Opštine Ruma Slađana Mančića i u svoje lično ime i nadamo se da ćemo u narednom periodu realizovati sve svoje ciljeve i osvajti ovakve nagrade“, rekao je Saša Radivojević, Šef Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Opštine Ruma

Nagrada Beogradski pobednik pokazuje i dokazuje dobru saradnju svih nivoa vlasti i podršku viših nivoa rumskoj lokalnoj samoupravi.

“Država je ta koja zdušno pomaže, država je ta  koja ima najveći budžet ali neće ni država da da novac tamo gde nema projekata, gde projekti nisu zdravi, gde administracija nije efikasna, gde nisu čista posla. Mi smo pokazali da na efikasan i dobar i kvalitetan način možemo da zajedničkim snagama i sa Vladom Republike Srbije i sa Porkajinskom vladom i sa svim insitucijama i nadležnim Ministarstvima, na kraju i sa predsednikom države možemo da realizujemo bitne projekte”, rekao je Mančić. 

Nagrada Beogradski pobednik dodeljuje se 16 godinu za redom, a osim Opštine Ruma, među brojnim ovogodišnjim laureatima su i Turistička organizacija Opštine Novi Bečej, list „Borba“, Banja Koviljača, Film „Ekipa“, glumac Lane Gutović, kreatorka Suzana Perić i mnogi drugi.

Vesna Samardžija