Mitrovica slavi Mitrovdan (Video)

Sremska Mitrovica obeležava gradsku slavu Mitrovdan. Proslava je počela u Sabornom hramu. Događaju prisustvuje gradonačelnik sa saradnicima, kao i veliki broj građana. Program proslave je sledeći:

U 9 I 30  SVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA U SABORNOM HRAMU
U 11 ČASOVA SEČENJE SLAVSKOG KOLAČA
U 11 I 45 MOLITVA ZA GRAD
U 13 ČASOVA SVEČANA SEDNICA I DODELA NOVEMBARSKI NAGRADA

Završena je liturgija i sečenje slavskog kolača u hramu. Zbog loših vremenskih prilika otkazana je litija. Sledi okupljanje građana kod novopostavljenog spomenika Ćiri Milekiću. U 12 sati biće otkriven spomenik. Građani se polako okupljaju, a među prisutnima je i  Ministar u Vladi Republike Srbije, Branislav Nedimović.

Obeležavanje gradske slave Mitrovdana počelo je Svetom arhijerejskom liturgijom u Sabornom hramu. Događaju prisustvuje gradonačelnik sa saradnicima
Veliki broj građana prisustvuje
Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu
Uskoro sledi sečenje slavskog kolača
Za 12 sati je predviđeno otkrivanje spomenika Ćiri Milekiću

Okupljanje građana kod novopostavljenog spomenika Ćiri Milekiću
Otkriven je spomenik Ćiri Milekiću
Od 13 sati u sali SO je počela svečana Sednica povodom Dana grada, gde će nakon toga uslediti i dodela Novembarskih nagrada
Prisutnima na svečanoj Sednici se obratio i predsednik Skupštine Grada, Tomislav Janković
Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader se obratio na svečanoj sednici

U svom govoru Vladimir Sanader se vratio na tešku situaciju u gradu posle privatizacije. Nije bilo lako promeniti sliku na tom planu. Danas u gradu rade brojne druge nove domaće i strane fabrike. U ovoj godini možemo da kažemo da je rad prethodnika dao rezultate. Nezaposlenost je ispod 6%. Mitrovica, navodi dalje Sanader nije samo grad privrede nego i poljoprivrede. Bilo je značajnih ulaganja sa viših nivoa vlasti i u tu oblast. Uređenje infrastrukture je takođe jedan od projekata koji je doprineo razvoju grada.