Izgrađena hala za potrebe skladištenja montažno-demontažnih panela (Video)

Mitrovčani su od juče u prilici da vide kako izgledaju savremeni montažno – demontažni paneli pomoću kojih ce se ubuduće, ukoliko zatreba grad braniti od visokih voda. U situacijama kada nema opasnosti paneli ce biti smešeni u halu koja je predviđena za tu namenu.

Iako se radi o modernom rešenju, koje ima svega nekoliko gradova u Srbiji Mitrovčani se nadaju da će sto manje biti u upotrebi. Ako ne postoji opasnost od visokih voda, paneli ce biti na sigurnom u prostoru koji je predviđen za tu namenu

Paneli su trenutno postavljeni i biće korišćeni, ako zatreba na trasi obaloutvrde od 1 050 metara, od naselja Stari most do iza pešačkog mosta. Taj deo je, procenili su stručnjaci najteže braniti i najugroženiji je od visokih voda istakao je Aleksandar Nerandžić ispred vodoprivrednog preduzeća “Sava” iz SRemske Mitrovice.

Podsećamo, prethodno je izvršena rekonstrukcija keja u smislu parternog uređenja. Postavljen je nov mobilijar. Vrednost projekta je 1,5 miliona evra. Po značaju, ali i visini uloženog novca to se moze smatrati jednim od najznačajnijih projekata u novijoj istoriji grada.
Ana Giner