Dan nauke u OŠ “Sveti Sava” (Video)

U okviru Novembarskih dana a povodom Svetskog dana nauke koji je obeležen 10.novembra širom sveta i osnovna škola „Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice priredila je za svoje učenike i posetioce Dan nauke. U holu škole u posetu štandovima svih naučnih sfera došli su i mališani iz predškolskih ustanova i vrtića sa teritorije Sremske Mitrovice.

U osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Sremskoj Mitrovici danas je priređen Dan nauke, manifestacija koja je na 11 štandova i uz učešće oko 80 učenika ove škole predstavila pojedine grane nauke na zabavan način a u posetu ovoj školi svratili su i mališani iz vrtića i predškolskih ustanova.

Svaki nastavnik imao je svoj štand na kojem je zajedno sa decom predstavio svoju granu nauke te su tako na ovom događaju viđeni predmeti od drona pa do hemijskih eksperimenata naglasila je Snežana Pavlović, nastavnica biologije u osnovnoj školi “Sveti Sava”.

Raznim eksperimentima učenici su privukli pažnju posetilaca a i sama deca ove škole zainteresovana su za ovakve aktivnosti istakla je Dragana Sretenović, direktor osnovne škole “Sveti Sava”.

Dan nauke manifestacija je koja dokazuje da su i današnja deca zainteresovana za nauku ali je potrebno prilagoditi je dečijem uzrastu na pristupačan način kako bi im bila razumljiva.

Ana Giner