Akcija izmeštanja ilegalnih migranata (Video)

Akcija izmeštanja ilegalnih migranata sa područja Opštine Šid uslediće u narednim danima ekskluzivno je za STV izjavio Zoran Semenović zamenik predsednik Opštine Šid. Na inicijativu Opštine Šid u saradnji sa policijom i komesarijatom lica koja nisu u legalnim tokovima biće prosleđena u druge prihvatne centre. Cilj je da se omogući normalno funkcionisanje stanovnicima Šida i smanje tenzije koje su nastale na relaciji građani migrantska populacija usled čestih događaja koji nikome nisu naneli dobrobit.

Svakodnevnica u kojoj su šiđani uznemireni zbog prisustva ilegalnih migranata na ulicama grada koji prave problem uskoro će biti promenjena. Pokušaji otimanja novčanika i upadi u stambene objekte događaju se sporadično koje prijavljuju meštani. Nadležni najavljuju akciju u kojoj će ova lica biti privedena i prebačena van teritorije Opštine Šid u druge prihvatne centre na području republike.

Akcija će se sprovesti u narednih 5 do 7 dana. Nju će zajedno realizovati u saradnji nadležne institucije i Opština Šid. Svi migranti koji nisu prijavljeni u prihvatne centre biće dislocirani izvan teritorije Šida.

Lica koja su smeštena u prihvatne centre biće i dalje tu na području Opštine Šid uz kontrolu kretanja dok im se ne reši njihovo pitanje prolaska ka krajnjoj destinaciji za koju su se po prijavi izjasnili. Nadležnima je cilj da se bezbednost građana dovede na najveći zadovoljavajući nivo i da se neprestanim problemima sa ilegalnim licima koja se kriju po napuštenim objektima stane na put.

O situaciji sa migrantskom populacijom na području Opštine Šid opširnije možete pogledati u ponedeljak u novom izdanju emisije Srem na dlanu od 17 časova. O tome je na konferenciji za medije u stranačkim prostorijama govorio Zoran Semenović zamenik predsednika Opštine Šid.