U Raču stigli predsednici. Počeo ceremonijal. Ozvanicen početak radova.

U Sremsku Racu stigli su predsednici Srbije, Turske i članovi Predsednistva BIH, kao i ministri u Vladi i drugi visoki zvaničnici. Počeo je program koji prethodi polaganju kamena temeljca za izgradnju auto puta.

Okupljenima u Raci prvi se obratio srpski clan Predsednistva BiH Milorad Dodik.

Nakon Dodika o znacaju izgradnje auto puta Beograd Sarajevo govorili su i bosnjacki i hrvatski članovi Predsedništva BiH-a.

,, Ovo je istorijski momenat među našim zemljama. Temelj koji danas postavljamo za most preko Save i izgradnju auto puta ima poseban znacaj za citav region. Imamo velika očekivanja od naše kompanije ,,Tasjapi” moguce da ce projekat zavrsiti i pre odredjenog roka” , rekao je u svom obracanju predsednik Turske Redzep Tajip Erdogan.U toku je obracanje Aleksandra Vučića, predsednika Republike Srbije. Dosadašnje veze sa BiH bile lose, kaze Vucic. Danas je prilika da pokazemo da sami mozemo da uredjujemo svoje odnose i zato danas počinje jedan od najvaznijih projekata u regionu. Putevi su način da se prošlost ostavi iza nas. Oni nam daju mogucnost da se razumemo i oprostimo, bez ikakvog jeda.

Putevi nam dovode prijatelje i poput predsednika Turske.

Mi ćemo ovih 19 kilometara brzo da zavrsimo, ali napravicemo i most koji ce da spaja ljude u Srbiji i BiH, odnosno Republici Srpskoj koja deo BiH-a. Hocemo da budemo blize kao narodi, rekao je Vučić.Pritiskom na taster zvaničnici su označili početak radova na izgradnji auto puta Beograd Sarajevo.