Smenjen direktor JP “Stambeno” Srđan Nikolić (Video)

Skupština opštine Ruma smenila je dosadašnjeg direktora JP “Stambeno” Srđana Nikolića na vanrednoj sednici jer kako je obrazloženo, pred samu grejnu sezonu ovo preduzeće nije nabavilo energent za grejanje odnosno mazut. 

Danas je u Rumi zasedao opštinski parlament i to po hitnom postupku, a razlog za to je bilo razrešenje direktora Javnog preduzeća “Stambeno” Srđana Nikolića i imenovanje novog direktora.

Kako je obrazložio predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić,  ni partijska knjižica, ni staž u partiji ne znače ništa, ako neko ne radi svoj posao.

Iako je današnja sednica imala osam tačaka, ona koja je privukla pažnju kako javnosti tako i odbornika jeste ona koja se ticala smene dosadašnjeg direktora JP Stambeno Srđana Nikolića. Razlog za smenu obrazložio je predsednik Opštine.

“Odlučili smo se da izvršimo kadrovsku promenu u JP Stambeno iz razloga što je ova lokalna samouprava odgovorna, profesionalna i ne želi da dopusti da uđemo u grejnu sezonu koja kalendarski počinje 15. Oktobra a da javno preduzeće nema završen, sproveden, zaključen, potpisan postupak nabavke odnosno nema odabranog dobavljača mazuta”, objasnio je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma. 

Na sednici je obrazloženo i da su za smenu ispunjeni zakonski ulsovi.

“Kad se direktor razrešava? Izmeđuostalog, kada svojim nesavesnim poslovanjem i postupanjem koje nije u skladu sa, kako se to kaže, pažnjom dobrog privrednika dovede u pitanje osnovne ciljeve rada javnog preduzeća u jednoj godini ili u određenom periodu”, naveo je Nenad Borović, odbornik SNS u Skupštini Opštine Ruma.

Činjenica  da smo na pragu grejne sezone bila je razlog za sazivanje hitne sednice skupštine opštine.

“Odlučili smo da pre isteka mandata razrešimo dužnosti direktora JP Stambeno Srđana Nikolića i da na njegovo mesto imenujemo vršioca dužnosti  Branislava Petrovića koji će u saradnji sa stručnim timom, odnosno komisijom koja već postoji pri opštinskoj upravi gledati da na  najbezbolniji način ovaj problem prevaziđe i da građani opštine Ruma ne moraju sa zebnjom da očekuju predstojeću grejnu sezonu”, dodao je Stevan Kovačević, predsednik Skupštine Opštine Ruma. 

Razloga za brigu korisnika nema, jer ima dovoljno zaliha za narednih mesec dana, uveravanja su nadležnih, a svu dalju podršku Stambenom u rešavanju problema daće lokalni tim na čelu sa načelnikom opštinske uprave Dušanom Ljubišićem.

“Ne želimo da u situaciji u kojoj se opština nalazi, a to je da bukvalno nemamo problema sa finansijama, nemamo problema ni sa jednim javnim preduzećem, da dopustimo da jedan mali deo u jednom preduzeću napravi problem koji može da izazove nezadovoljstvo većeg broja ljudi. Iz tog razloga smo odlučili za ovaj potez i na taj način pokazujemo stanačka pripadnost ili staž u političkoj partiji ne znači ništa ako neko ne radi svoj posao”, rekao je Mančić. 

Sada već bivši direktor Stambenog nije bio prisutan na sednici skupštine opštine, a novi direktor Branislav Petrović na dužnost stupa već od sutra.

Vesna Samadržija