Rešenje dugogodišnjeg problema (Video)

Počeli su radovi na postavljanju atmosferske i kanalizacione cevi u Ulici Ive Andrića u Rumi, čime će biti rešen dugogodišnji problem meštana ovog kraja čije su kuće zbog nepostojanja kanalizacije često bile poplavljene, a kako su za Sremsku izjavili meštani, širio se i nepodnošljiv smrad. Radove finansira Opština Ruma, a danas ih je obišao predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić.

U toku su radovi na zacevljenju kanala u delu ulice Ive Andrića u naselju Berak u Rumi.

Čekali pa dočekali – ukratko opisuje situaciju stanovnika u naselju Berak u Rumi, koji su godinama mučili muku sa kanalom u koji je ispuštana kanalizacija, zbog čega su neretko njihove kuće bile poplavljene, a kako kažu smrad je bio nepodnošljiv.

“Imali smo svake godine vode po pet puta podrum bude pun, propadne ugalj, propadnu drva, ove godine bila je voda u podrumu dva-tri meseca bolje je sad sto posto”, pričaju meštani ujedno se žaleći i na nepodnošljiv smrad zbog koga kako kažu, nisu mogli da otvore prozor. 

Radovi na postavci kanalizacionih cevi počeli su pre nekoliko dana, u delu raskrsnice ulica Ive Andrića i Kosovske kod igrališta Grbavica.

Prema rečima nadležnih, rešenje ovog problema jeste ujedno i ispunjenje datog obećanja.

“Mi smo obećali da ćemo to da zacevimo  i evo kao što vidite krenulo je zacevljenje ove trase u od 236 metara, bukvalno od ove ovde ćuprije prema ulici Miše Uboje pa skroz dole iza ulice Mladena Stojanović pa tamo negde na pola će se cevi sastaviti i taj posao će biti završen. Vrednost je gotovo četiri miliona dinara, finansiramo ga iz budžeta i nadam se da će ovi ljudi da budu zadovoljni”, izjavio je prilikom obilaska radova predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. 

Rok za završetak radova je mesec dana rekao je Mančić i dodao da će svaka ćuprija u ovom delu ulice Ive Andrića biti obnovljena, a kanali zatrpani zemljom biće lepe i uređene zelene površine.

Vesna Samardžija