Proverite, pa probajte (Video)

Sremska Mitrovica poznata je po mnogo čemu kao centar Srema, ali i mesto sa bogatim kulturnim-istorijskim nasleđem. Osim toga raspolaže sa mnogo atraktivnih lokacija za turiste, međutim ljudi su često ono što je najbolje reprezentuje pa tako grad sada i zvanično ima jednog od najboljih barista u pravljenju kafe, po odluci žirija Barcaffe barista Cuppa.

Bojan Stilin, duže od decenije kuva jednu od najbojih kafa, ali u svom gradu najbolju. Za dobru kafu kaže najbitnije je balans sastojaka pored ljubavi prema poslu, ali kao i drugi majstori zanata neke tajne čuva samo za sebe.

Oni koji su probali kafu imaju samo reči hvale, a poseban utisak stvaraju ilustracije kojima se kafa ukrašava i tako dobija lepšu sliku od obične.

Od samih ilustracija, najviše se prave slike životinja i srca što goste posebno oduševljava. Iako često za druge pravi ovakvu vrste kafe, za sebe, kaže, voli da napravi samo običan espreso.

On je na takmičenju u Srbiji osvojio drugo mesto i tako stekao najbolji plasman, dok je na regionalnom takmičenju u Sloveniji osvojio četvrto mesto među 9 učesnika.

Ivana Grastić