Prijem za decu (Video)

Povodom Dečje nedelje, predsednik Opštine Šid Predrag Vuković organizovao tradicionalni je prijem za decu svih uzrasta. Prijemu su prisustvovali mališani iz predškolske ustanove, učenici osnovnih i srednjih škola.

Na prijemu mali šiđani imali su priliku da pitaju predsednika sve što ih zanima. Različite oblasti iz života zanimala su decu ali su pitanja koja su postavljali uglavnom bila vezana za školstvo.

Najmlađi učesnici tradicionalnog dešavanja u Šidu povodom dečje nedelje postavili su nekoliko pitanja ali su pre svega uživali u slatkišima. Za predsednika pripremili su specijalan poklon u vidu zanimljive plakete dečijih prava.

Ulaganje u mlade naraštaje prioritet je lokalne samouprave. S tim u vezi na području najzapadnije opštine Srema intenzivna su ulaganja u školsku infrastrukturu kako u Šidu tako i u seoskim sredinama. Poboljšanje uslova za edukaciju dece i kvaliteta nastave okosnica je za stvaranje preduslova da mladi ostaju u svojoj sredini a težnja nadležnih upravo ide ka tome rečeno je tokom prijema.

Slaviša Rajc