Poboljšanje uslova u školi (Video)

Na objektu škole u Binguli poboljšana je energetska efikasnost, odnosno urađeno je grejanje. Škola sada koristi pelet za zagrevanje. 40 mališana u područnoj Osnovnoj školi  Sava Šumanović sada ima značajno poboljšanje u školovanju što je cilj Opštine Šid kroz projekat koji intenzivno sprovodi već tri godine.

Objekat seoske škole u Binguli u proteklom periodu  doživeo je značajna uređenja. Delom zahvaljujući zalaganju lokalne samouprave a drugim delom i kroz samodoprinos koji uskoro ističe u selu a koji je mesna zajednica iskoristila za uređenje sela i školskog objekta.

Nov sistem grejanja na pelet stvara uštede a uređenjem dela krovne kostrukcije postavkom fasade  i novom stolarijom dodatno je poboljšan. Pored toga sportski teren koji škola koristi je dodatno uređen i dobija sadržaje koji do sada nisu postojali.

Zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović sa saradnicima obišao je školski objekat u koji je uloženo blizu 4,5 miliona dinara. Opštini su na konkursu za dodelu bespovratnih sredstva za realizaciju projekata poboljšanja energetske efikasnosti javnih objekata kod pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj odobrena sredstva u iznosu od 2.500.000 dinara za realizaciju ovog projekta, a učešće opštine Šid je u iznosu od blizu 2 miliona dinara.

Ulaganje u školstvo nastaviće se jer je tendencija nadležnih da svi objekti obrazovanja pređu na sistem grejanja na pelet ali i da se dodatnim uređenjem samo pospeši energetska efikasnost.

Slaviša Rajc