Kapitalno ulaganje JP “Gas Ruma” (Video)

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Opštine Ruma usvojen je rebalans budžeta Javnog preduzeća Gas Ruma, čime su stvoreni uslovi za finansiranje trase gasovoda od skoro pet kilometara u Vognju.

Kako je objasnio direktor „Gas Ruma“ Rada Maravić, reč je o izgradnji potpuno novog gasovoda, obzirom da kapaciteti koje postoje u Vognju ne mogu da zadovolje potrebe asfaltne baze, a očekuje se da će u toj novoj industrijskog zoni biti još novih konzumenata u narednom periodu.

“Moramo praviti novi gasovod, vrednost investicije je oko 22 miliona dinara, deo toga su naravno i troškovi koje preduzeće mora da plati na ime priključka, deo finansira preduzeće od sopstvenih sredstava. Trenutno pravimo projektnu dokumentaciju, posle toga prelazimo na izvođenje radova, a ovo su sredstva koja su nam potrebna za raspisivanje tendera, s obzirom da prošle godine kada smo pravili plan poslovanja i budžet za ovu godinu,  nismo imali informaciju da će za ovim biti potrebe i da će preduzeće zahtevati određene količine gasa”, izjavio je Maravić. 

Vesna Samardžija