Čišćenje deponije u Bačincima (Video)

U Mesnoj zajednici Bačinci izvršeni su radovi na čišćenju deponije u saradnji sa JKP”Standard” Šid. Radove je obišao predsednik MZ kao i direktor nadležnog preduzeća. Bacanje smeća na pomenutoj lokaciji je strogo zabranjeno a nadležni ističu i mogućnost odvoženja veće količine otpada iz domaćinstava na gradsku deponiju u Šid. Dodatni problem selu pravilo je po rečima čelnika sela nepravilno odlaganje smeća od strane Big Bull-a.

12 hektara deponije očišćeno je u Bačincima. Zahvaljujući nemarnosti pojedinaca deponija je poprimila velike razmere. U Savetu mesne zajednice za to kažu zasluga ima i mesna industrija Big Bull.

Upitan da stane pred kamere televizije direktor Big Bull-a je istakao da je na službenom putu ali je pristao da odgovori zvanično putem telefona. Za navode da se otpad odnosio do sada na deponiju istakao je da je u pitanju samo komunalni otpad a ne animalni koji smo između ostalog i zatekli na deponiji.

Za otpadne vode u postupku je izgradnja nove fabrike koja bi trebalo da bude privedena kraju do decembra meseca ove godine. Za sada radi stara fabrika koja ima svoje manjkavosti u smislu razgradnje istakao nam je telefonom direktor Big Bull-a.

I dok se problematika sa Big bulom rešava u selu JKP Standard Šid pristupilo je čišćenju deponije. Apel nadležnih je da se smeće odlaže četvrtkom kada je dan za odnošenje. Povoljnost za meštane je ta što nema ograničenja u količini otpada za odnošenje po domaćinstvu.

Cilj lokalne samouprave je očuvanje životne sredine te se I s tom namerom pristupa uređenju deponija koje treba da postanu prošlost a da se smeće pravilno odlaže na gradsku deponije u Šid.