Gimnazija “Stevan Puzić” proslavila 107. rođendan (Video)

Gimnazija „Stevan Puzić“ u Rumi proslavila je svoj Dan škole radno. Tokom dana maturanti su imali priliku da budu profesori, a organizovan je i kviz znanja koji je pokazao da rusmki gimnazijalci u ovoj školi stiču obimno znanje iz najrazličitijih oblasti.

Iako je prva škola u Rumi nastala krajemo 18. veka, sa različitim prekidima, tradicija srednjeg školstva u Rumi obnovljena je 1912. godine, osnivanjem realke, čiji naslednik je današnja Gimnazija Stevan Puzić, koja je na dan osnivanja proslavila svoj 107. rođendan.

“107 godina, naša duga tradicija, naravno mnogi đaci su prošli kroz ovu gimnaziju, danas izuzetne ličnosti, naravno i u našoj prošlosti tako da evo i od ovih mladih generacija mi očekujemo mnogo, pred nama su sve budući studenti i ugledni građani naše ove lepe države”, izjavila je Sofija Blagojević, direktor Gimnazije „Stevan Puzić“ Ruma.

Dan škole proslavljen je radno, a jedna od aktivnosti bila je zamena uloga profesora i đaka.

“Na velikom odmoru su učenici imali priliku da budu u zbornici i da se počaste i da razmene par reči onako kao kolege, ja sam bila profesor ruskog jezika i spremala sam se za ovaj čas, profesor mi je dao neku pripremu”, objasnila je Katarina Orlović, učenica IV godine Gimnazije.

Sva odeljenja po završetku nastave mogla su da se takmiče i u kvizu znanja, a pobedu su odneli maturanti, koji kažu da će iz gimnazijskih dana poneti najlepše uspomene.

“Dobre drugare, mnoga prijateljstva, zanimljive događaje i uspomene sa ekskurzija, sa raznih časova, dosetke raznih nastavnika  i profesora”, izjavila je Milica Vujić, učenica IV godine Gimnazije.

Poneće i veliko znanje, koje su i pokazali na takmičenju.

“Evo ja sam vrlo prijatno iznenadjen našim djacima i nivoom njihovog znanja, a u prilog tome je i činjenica da smo morali da nalazimo nova pitanja s obzirom da  ono što smo spremili nije bilo dovoljno, jer su skoro sve ekipe bile ujednačene po broju bodova i izuzetnom znanju iz opšte kulture”, istakao je Nenad Radić, profesor u Gimnaziji.

Danas je Gimnazija „Stevan Puzić“ u Rumi jedna od najelitnijih škola u Sremu, koja školuje gimnazijalce u opštem i društvenom smeru.

Vesna Samardžija