Ekskurzija kao nagrada za najbolje učenike i nastavnike (Video)

Da se trud i znanje isplate i nagrađuju htela je da pokaže pećinačka opština kada je odlučila da tridesetak svojih najboljih đaka i nastavnika nagradi sa besplatnom ekskurzijom, pa je tako jutros put Sremskih Karlovaca krenuo autobus sa učenicima i nekoliko nastavnika. Jednodnevna ekskurzija prilika je za druženje, ali i upoznavanje sa znamenitostima naše zemlje.

Najbolji učenici i oni koji su pokazali izuzetan uspeh na takmičenjima danas je otputovalo na jednodnevnu ekskurziju u Sremske Karlovce.

“Zaslužila sam je zato što sam osvojila drugo mesto na okružnom iz istorije i drugo mesto na okružnom iz fizike i očekujem lepo druženje”, kaže Anastasija Mantić, nagrađena učenica .

Cilj je da se učenici upoznaju sa susednim Opštinama, pa su tako do sada prethodnih godina bili u poseti Šidu i Sremskoj Mitrovici.

“Kreću iz Pećinaca, idu do Golubinaca da posete dvorac Šlos, nakon toga idu u manastir Krušedol, jer tamo su sahranjeni naši Brankovići, a onda Karlovci. U Karlovcima imaju organizovano razgledanje najznačajnjih karlovačkih institucija sa lokalnim vodičima”, izjavila je Ljubica Bošković, direktor Turističke organizacije Opštine Pećinci.

Ovaj izlet osmišljen je da bude zabavan, lep, ali i edukativan i sadržajan.

“Ukupno 35 učenika najboljih to su đaci generacije vukovci i deca koja su postigla rezultate na okrućnom takmičenjima”, rekla je Maja Došenović, zamenica načelnika Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Pećinci.

Prema njenim rečima nagrađeno je i sedmoro nastavnika koji su spremali decu za nastupe na takmičenjima, te je ovo način da se i oni nagrade.

“Ovo je jedan lep izlet i njima će to ostati uspomena, oni će to verovatno prenositi drugima da treba biti najbolji u generaciji i možda taj takmičarski duh koji treba da prožima ovde  će se danas iskazati. Oni će imati danas jedno lepo putovanje ostaće im uspomene  i oni dalje nastavljaju školovanje i borbu za znanje i mislim da je ovo jedna lepa poruka lokalne samouprave”, istakao je prilikom ispraćaja Željko Trbović, predsednik Opštine Pećinci.

Današnje putovanje organizovano je pod pokroviteljstvom opštine Pećinci, a u saradnji sa Turističkom organizacijom Pećinaca.

Vesna Samardžija