Dan otvorenih vrata u Gradskoj kući (Video)

Povodom Dečje nedelje danas je u Gradskoj kući održan prijem povodom Dana otvorenih vrata. Prijemu je prisustvovalo oko 60 predstavnika sve četiri gradske škole i PU Poletarac. Mališani su izveli prigodan program a pozdravila ih je Marija Stojčević, zamenik predsednika Opštine Ruma.

Tradicionalni prijem u gradskoj kući održan je i ove godine u okviru Dečje nedelje. Prijemu su prisustvovali mališani Predškolske ustanove Poletarac i prvaci rumskih osnovnih škola.

“Deci to puno znači zato što neko i njih pozove u neku zvaničnu instituciju u gradu, tj. Lokanlnoj samoupravi, pozdravi ih, poželi im dobrodošlicu, uspeh u školovanju i oni se tome raduju”, izjavila je Jasmina Vukanović, direktor OŠ „Veljko Dugošević“ iz Rume. 

Prijemu je prisustvovalo oko 60 –ak dece iz svih rumskih osnovnih škola, kao i mališani koji pohađaju vrtić.

Inače, Dečja nedelja obeležava se nizom aktivnosti u školama i vrtićima, a ovo je samo jedna od njih.

“Izuzetna nam je čast što smo izmamili osmehe na njihovim licima i što smo ih ugostili  i naravno sa njihovim najlepšim delom a to su slatkiši”, rekla je Bobana Maletić, šef Odeljenja društvenih delatnosti Opštine Ruma.

Mališane je u Gradskoj kući dočekala zamenica predsednika Opštine koja je porazgovarala sa njima i poželela im toplu dobrodošlicu.

“Tradicionalno već organizujemo Dan otvorenih vrata  u gradskoj kući u Opštini Ruma i primamo prvake  i predškolce iz grada, žao nam je što nismo u mogućnosti da ih primimo sve, sve prvake i predškolce , ali škole tu naprave izbor i danas smo primili oko 60-ak dece i meni je posebna čast što sam baš ja imala priliku da ih primim. Nisam stigla još da pogledam poklone ali predškolci uvek donesu jako lepe poklone   odnosno ono što bi oni želeli da se promeni u gradu i da se rposto poboljša njihov način života”, izjavila je Marija Stojčević, zamenik predsednika Opštine Ruma.

Druženje je trajalo oko sat vremena, a druženje je upotpunjeno uz pesmu i igru, kao i posluženje.

Vesna Samardžija