Normalizovano snabdevanje strujom

Deo Severne Mačve ostao je, danas oko 18 sati bez električne energije. Pretpostavlja se da je uzrok izazvan lošim vremenskim uslovima. Trenutno u tom kraju pada slaba kiša, duva jak vetar i grmi. Pored Severne Mačve i Šid je trenutno bez struje.

Situacija sa električnim napajanjem u Šidu je normalizovana. Šta je uzrok nestanka objavićemo ukoliko se neko od nadležnih javi na naše pozive koji su učestali od početka problema sa snabdevanjem. 

Najverovatnije je problem na prenosnoj mreži sa dalekovoda 110 kilo volti zbog kojeg nije bilo struje u Šidu, ističu nadležni. Nakon detaljnih provera potvrdiće nam stanje.  

STV je potvrđeno da je problem bio na prenosnoj mreži sa dalekovoda 110 kilo volti zbog kojeg nije bilo struje u Šidu, sve zbog udara groma i pražnjenja nakon toga, ističu nadležni. Dalekovod je u nadležnosti ED Srbije a EPS Distribucija E.D. Ogranak Sremska Mitrovica  već je prosledio dopis da se ova situacija mora što pre rešiti kako ne bi dolazilo ponovo do ovakih situacija koje postaju sve učestalije.

Do normalizacije u snabdevanju strujom u Severnoj Macvi doslo je veceras oko 20 sati.