Održano pripremno ročište (Video)

Počinje postupak pred Višim javnim sudom za ubistvo 17-godišnjeg Veljka Vasiljevića koji je usmrćen u Laćarku od strane Dušana Milanovića iz istog mesta početkom ove godine na dečjem igralištu. Danas je u Palati pravde u Sremskoj Mitrovici održano pripremno ročište, kom su prisustvovali roditelji ubijenog mladića, na strani oštećenog, kao i, kako nam je rečeno, optuženi za pomenuto delo, sa braniocima,

Osam meseci nakon što im je usmrtio sina, Vasiljevići su se danas prvi put našli sa optuženim za to delo, oči u oči, pred zakonom. U Palati pravde održano je pripremno ročište, gde je prema rečima roditelja Veljka Vasiljevića, optuženi se izjasnio da nije kriv.

U beogradskoj advokatskoj kancelariji Božović upitani za informaciju o slučaju, odnosno komentaru na današnje pripremno ročište, telefonskim putem nam je rečeno da su branioci stava da je postupak osetljiv i neće se oglašavati u medijima.

Podsećamo, Veljko je na smrt izboden nožem u noći između 12 i 13. januara, nedaleko od svoje kuće, a tome je prethodila prepiska sa komšijom iz ulice, kome se sada sudi za to delo. Veljkovi drugovi znali su da je tu noć izbio izvestan problem među njima, ali niko nije mogao da nasluti takav ishod. Naredno ročište zakazano je za novembar ove godine, prema rečima nesrećnih roditelja.

Aleksandra Plavšić