Milion dinara za poboljšanje mreže (Video)

Prema planovima poslovanja JP „Srem gas“ iz Sremske Mitrovice, za ovu godinu, značajna sredstva izdvajaju se za proširenje, kao i za održavanje postojećeg gasovoda. Počeli su radovi na održavanju onog koji snabdeva severnu Mačvu. Radovi koštaju oko milion dinara i izvodiće se u narednih mesec dana.

Održavanje gasovoda srednjeg pritiska i noseće konstrukcije izvodi se na teretnom mostu koji spaja dve Mitrovice, preko Save. Radnici su na terenu i čine sve da posao bude što kvalitetnije i brže završen. Urađeno je oko 10% od ukupno planiranog.

Obilazeći danas teren direktorica preduzeća i izvršni direktor konstatovali su da obustave ili isključenja gasa za vreme trajanja posla, neće biti. Ovim putem preduzeće gasom snabdeva Mačvansku Mitrovicu, Salaš Noćajski i Noćaj. Radi se u dužini od 650 metara, a širina cevi iznosi 150 milimetara.

U narednih mesec dana apeluje se na vozače da se pridržavaju signalizacije koja je postavljena na teretnom mostu, jer dolazi do usporavanja saobraćaja, naročito to važi za pešake koji se takođe usmeravaju na deo gde nema radova.

Aleksandra Plavšić