Kotlarnica “Rumen” samo prva u nizu (Video)

Za izgradnju kotlarnice “Rumen” u naselju Tivol rumska opština izdvojila je milion evra, a prema rečima nadležnih to je samo prva u nizu kotlarnica koja treba da bude urađena i prevedena na gas kao energent.

Izgradnja ove kotlarnice kapitalni je projekat za ovu godinu, kojim će se sprečiti veliki gubici a u planu za naredni period su još dve kotlarnice, izjavio je predsednik Opštine Ruma, Slađan Mančić.

“Radno telo je predložilo po prioritetu tri kotlarnice koje bi trebalo da pređu na ovaj sistem grejanja  i mi smo za sve te tri naručili i uradili projekte, odnosno projektnu dokumentaciju i pripremili. Jednostavno u ovom momentu smo procenili da prva i prioritetna mora da bude kotlarnica “Rumen” s obzirom na gubitke koje pravi i stvara u smislu toplotne energije jer je vod od 1,3 km od prvih stanova pa do kotlarnice toliko udaljen da bukvalno se i ta energija gubi u samom vodu i odlučili smo da ona bude prva. Naravno da bih ja voleo da možemo da raspišemo tender za sve tri ali jednostavno milion evra iz budžeta za jednu, a svaka po toliko… U narednim godinama ćemo stvarati uslove ili ćemo se obraćati višim nivoima da to realizujemo”, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić. 

Vesna Samardžija