“Džon Dir” stigao u Mitrovicu (Video)

Američka kompanija “Džon Dir” stigla je u Sremsku Mitrovicu. Jedna od najpoznatijih firmi za proizvodnju traktora na svetu danas je potpisala Ugovor o kupovini zemljišta za izgrdanju distributivnog centra u Radnoj zoni ,,Sever”. Od prodaje zemljista u gradsku kasu će se sliti preko 14 miliona dinara, potvrdio je za Sremsku tv grdaonačelnik Vladimir Sanader. Mi smo istrzivali sta su I drugi benefiti ove investicije?

Svetski poznat ,,Dzon Dir”  investira u ,,Sever dva” gde vec godinama uspesno posluje jos jedna američka kompanija. Kako se najpoznatiji proizvođač  traktora zaiteresovao za Srem? Sta je bilo presudno?

Miroslav Jokic, nacelnik Gradske uprave za opste i zajednicke poslove smatra da je najvažniju ulogu pri odabiru lokacije pre svega imala brza lokalna administarcija, kao I dobro opremljena radna zona i njen polozaj u smislu blizine svih vaznih saobraćajnica.

Na sremskim oranicama se  ne može s videti puno mehanizacije ovog brenda, jer se radi o izuzetno skupoj robi. Polovan traktor vredi više desetina hiljada evra, a o novom i da ne pricamo.  Ni odrzavanje nije jeftino, ipak otvaranje centra menja na bolje situaciju, nada se  Aleksandar Nikolić, traktorista iz Sremske Mitrovice.

U kabinetu gradonačelnika podsecaju da Mitrovica odavno ne poklanja zemlju investitorima. Osim finansijske, benefiti ove invetsicije su brojne I vazne za naše poljopriverdnike, smatra prvi čovek grada Vladimir Sanader, gradonacelnik Sremske Mitrovice.

Ova americka korporacija koja se bavi pre svega proizvodnjom poljoprivredne, gradjevinske I sumarske mehanizacije sa sedistem u Ilinoisu I godisnjim prihodom od preko 37 milijardi dolara od danas je vlasnik zemljišta u Mitrovici i postoje svi preduslovi da se odmah krene sa izadavanjem dozvola za gradnju, kazu nadležni.

Danijela Romandić