Zamena dotrajalog cevovoda (Video)

Danas zbog radova na sanaciji vodovodne mreže kod „Rigovog mlina“ , bilo je obustavljeno vodosnabdevanje potrošača  u Vognju od 8 do 14h. Ekipe nadležnog preduzeća su promenile deonicu vodovdne cevi, jer je prethodna bila stara više od četiri decenije.  

Baš danas kad su najavljene vrućine stanovnici Vognja ostali su bez vode. Kako je juče bila seoska slava Sveta Petka, meštanima Vognja sigurno nije lako bilo.

Ekipa Javnog preduzeća “Vodovod” Ruma od jutarnjih sati je radila na menjanju cevi, kako bi što pre rešili problem zastarelog cevovoda i da bi na taj način voda što pre prispela meštanima Vognja.

“U blizini Rigovog mlina menajli smo deonicu od 350 metara cevovoda koji snabdeva naselje Voganj. To radimo u cilju lakšeg održavanja vodovodne mreže, prethodni cevovod je postavljen pre 40 godina, dešavala su se pucanja, problemi sa opravkom na ovom delu i tako dalje”, izjavio je tehnički šef u JP Vodovod Ruma Slavoljub Marđeloški.

Marđeloški navodi da je u toku zamena 350 m cevovoda, te izrazio nadu da će se završetkom ovih radova, sprečiti buduće eventualne havarije, a vodosnabdevanje stanovnika Vognja učiniti kvalitetnijim.