Uprkos vrućini radovi napreduju, počelo uređenje Orlovićeve (Video)

Rumski putari uprkos vrućinama nastavljaju planirane radove u centru grada. U toku je postavljanje behaton ploča na trotoarima, a zbog složenosti samog zahvata Železnicka ulica je zatvorena za saobarćaj. Gradilište je tokom dana obišao i prvi čovek Opštine Slađan Mančić.

Već dve sedmice traju radovi na uređenju trotoara u delu Železničke ulice i oni se polako privode kraju. Iako je tokom dana ova ulica zatvorena za saobraćaj, građani uglavnom pozitivno ocenjuju uređenje trotoara.

Kao što je i najavljeno, radovi su jutros počeli i u delu Orlovićeve ulice, kod autobuskog stajališta, a u okviru radova koji podrazumevaju uređenje ove ulice od Glavne, do raskrsnce sa ulicama 15. maja i 15. avgusta.

“Očekujemo u narednih dva ili tri dana završetak radova u onom delu Železničke ulice. Počeli smo sa pripremnim radovima u ovom delu orlovićeve, tj. iz pravca ulice 15. maja  pa prema centru, gledano od centra, ova desna strana. Na ovoj strani ćemo raditi behaton, radićemo parking prostore u asfaltu, odvojeno ivičnjacima, dok ćemo ovu suprotnu stranu, naspram zgrade opštine raditi u behatonu sa zelenim ostrvima i trotoar će biti u behatonu”, izjavio je prilikom obilaska predsednik Opštine Slađan Mančić. 

On je dodao da radovi teku po planu, pogotovo kada se uzme u obzir jaka vrućina na kojoj putari rade.

Uprkos radovima koji se obavljaju i po tropskim temperaturama, predsednik Opštine očekuje da će radovi biti završeni na vreme. Radove u potpunosti finansira opština iz sopstvenog budžeta u vrednosti od 21 milion dinara.

Vesna Samardžija