U susret festivalu “Carski Sirmium Grad legendi” (Video)

Treći rimski festival “Carski Sirmium Grad legend” je trodnevna manifestacija koja će se održati od petka 30.avgusta do nedelje 1.septembra gde će kao u vremeplovu Mitrovčani I posetioci moći da osete duh antike, Rimljane I njihovu hranu I to na 2 lokacije u Sremskoj Mitrovici. I za decu je priređen program u vidu radionica a pored dešavanja u centru Mitrovice, festival ima I prateći program u vidu festivala besedništva I koncerta Ane Štajdohar.

Još jedno od kulturnih dešavanja očekuje Mitrovčane narednog vikenda a to je treći po redu festival “Carski Sirmium Grad legendi” za koji I ove godine vlada interesovanje I koga Mitrovčani sa nestrpljenjem očekuju.

Tim povodom u Gradskoj kući danas je održana konferencija za medije gde je najavljeno da se festival održava 3 dana, od petka do nedelje I to na 2 lokacije u Sremskoj Mitrovici a organizatori su Grad I Turistička organizacija Grada.

Prateći program festivala je I 28.po redu festival besedništva koji se održava drugog dana rimskog festivala.

Program će biti uveličan nastupom Ane Štajdohar koji je zakazan za subotu uveče a još mnogo iznenađenja očekuje posetioce.
Ana Giner