Rumski “1. maj” u subotu startuje u Srpskoj ligi (Video)

Fudbalski klub “1. maj” iz Rume plasirao se u viši rang takmičenja – Srpsku ligu, a svoju prvu utakmicu u ovom stepenu takmičenja imaće već u subotu kada startuje prvenstvo.

Prvenstvo u Srpskoj ligi startuje u subotu a Fudbalski klub Prvi maj iz Rume, kao novajlija u ovoj ligi temeljno se spremao za nastup.

“Stanje je odlično, malo smo renovirali tim, podmladili, doveli neke igrače koji imaju iskustvo takmičenja u ovom rangu. Spremali smo se mesec dana, i evo sad u subotu dočekujemo ekipu Kozare, nadamo se dobrom rezultatu”, izjavio je za STV Aleksandar Radišić, kapiten FK „1. maj“.

Plasman u viši rang takmičenja znači i bolje uslove za igru, a s obzirom da je ovo najviša liga u kojoj neki rumski klub igra, Opština Ruma pomaže klubu da do početka sezone sve bude spremno.

“Malo smo mi kasnili, mi smo nova uprava, i ja bih se zahvalio prethodnoj, dve lige za dve godine to je istorijski uspeh. Moram da kažem da nam opština Ruma zaista pomaže, kao nikad do sad”, izjavio je Slobodan Milosavljević, predsednik FK „1. maj“.

Utakmica protiv Kozare zakazana je za subotu u 17 časova a u Prvom maju nadaju se i prvim poenima protiv Kozare iz Banatskog velikog sela.

Vesna Samardžija