Raspisana javna nabavka za kotlarnicu Tivol (Video)

Opštinska uprava Opštine Ruma raspisala je javnu nabavku za izgradnju gasne kotlarnice za naselje Tivol, koja će biti otvorena do 9. septembra, za kada je zakazano otvaranje ponuda.

Veliki je značaj izgradnje ove kotlarnice, za koju je opština Ruma izdvojila preko 100 miliona dinara, jer pre svega je upotreba gasa mnogo jeftinija od mazuta, ali je i sa ekološke tačke gledišta mnogo poželjniji za korišćenje, istakao je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić.

“Raspisan je tender, kao što smo i obećali. Mislim da smo zakasnili nekoliko dana, s  obzirom da je bilo 170 strana materijala u tenderskoj dokumentaciji. Dva tri puta dok su službe sve prečešljale bitne stvari, tender je pušten. 9.9. je otvaranje ponuda za izbor najboljeg ponuđača, vrednost radova gotovo milion evra. Finansiramo iz budžeta opštine. Mislim da ćemo na taj način pomoći i građanima ali i Stambenom, pre svega u smislu eliminisanja ili smanjenja gubitaka koje to preduzeće pravi u ovom momentu kada koristi kotlarnicu Rumen, a s druge strane građani će dobiti adekvatno i jeftinije grejanje”, izjavio je Mančić. 

 

Vesna Samardžija