Završen Srem Folk Fest (Video)

Srem Folk Fest , najveći festival folklora trajao je 4 dana a sinoć je održano poslednje veče gde je na bini prepunog Žitnog trga nastupilo 6 ansambala iz svih krajeva sveta. Svake večeri festivala Mitrovčani su pokazali interesovanje za folklor a organizatori su bili zadovoljni odzivom publike dok su učesnici pozitivno komentarisali organizaciju. U sklopu festivala biće održano I veče tamburaške muzike kao I koncert Dragice Radosavljević Cakane.

Šarenilo boja nošnji iz svih krajeva sveta najveća je karakteristika poslednje večeri Srem Folk Festa koja je održana sinoć na prepunom Žitnom trgu. Mitrovčani su I pored hladnijeg vremena došli da uživaju u folkloru I svetu u malom.

Učesnici će iz Mitrovice poneti samo lepe utiske a mnogi od njih prvi put su ovde. Egipat kao najegzotičnija zemlja učesnica privukao je najveću pažnju I sigurni su da će ponovo doći.

Posebna atmosfera vlada u Gradu tokom održavanja festivala a za 4 večeri koliko je trajao Srem Folk fest odigran je 21 nastup od kojih je juče na bini bilo 7 ansambala istakao je Petar Samardžić, direktor festivala.

Srem Folk festu nije potrebna reklama, posetioci su upoznati sa sadržajem I svake godine ga rado isprate reči su direktora Centra za kulturu Sirmiumart, Zoltana Hegediša.

Mitrovčani sa nestrpljenjem očekuju I dodatne sadržaje Srem Folk Festa pa je tako ove godine to I koncert.

Ana Giner