Otvorena manifestacija „Gastro Srem“ u Staroj Pazovi

Dvodnevna turistička gastronomska manifestacija „Gastro Srem“, četvrta po redu, sinoć je svečano  otvorena u Staroj Pazovi na Trgu dr Zorana Đinđića. Na Trgu je bilo preko 70 izlagača sa najspecifičnijim i najraznovrsnijim proizvodima iz Srema. Prvog dana manifestacije posetila je bilo čak 90% više nego prošle godine.

„Gastro Srem je nešto najlepše što se događa u Staroj Pazovi tokom čitave godine. Prerastao je u ozbiljnu manifestaciju i po broju i kvalitetu izlagača i po broju posetilaca. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu,  vodoprivredu i šumarstvo svake godine podržava i sufinasira manifestaciju i veoma sam im zahvalan na tome. „ izjavio je predsednik opštine Đorđe Radinović.

Manifestaciju je zvanično otvorio Pokrajinski sekretar za poljoprivredu,  vodoprivredu i šumarstvo, gospodin Vuk Radojević.

„Svaki region ima svoje specifičnosti, a pogotovo kada je u pitanju gastronomija i ovo jeste izuzetna prilika da se predstave svi gastronomski potencijali Srema. Čestitam opštini Stara Pazova zato što se odlučila za organizaciju ovekve manifestacije, a mi smo uvek tu da podržimo manifestacije ovakvog tipa.“ rekao je  Radojević.

Turistička organizacija opštine Stara Pazova jedan je od glavnih organizatora manifestacije.

„Dali smo sve od sebe kako biste se  večeras i sutra osećali ugodno i kako biste uspeli da sagledate barem deo svega onoga što u gastronomskom smislu Srem ima da ponudi. Nije bilo lako od najboljih izabrati najbolje. Osim bogate gastronomije, u kojoj ćete sigurno uživati, bila nam je dužnost, a i želeli smo da vam predstavimo i kulturno nasleđe Srema. Kako idemo u korak sa vremenom,  sve to smo upriličili na moderan način, pa tako je i nastao slogan pod kojim se održava ovogodišnja manifestacija „Srem na moderan način”. “ izjavila je direktorka Turističke organizacije Stara Pazova Dragana Zorić Stanojković.