Obnova Jovine škole posle poplave (Video)

Osnovna škola „Zmaj Jova Jovanović“ u Rumi većim delom je renovirana usled poplave koje su je zadesile u junu.

Učionice čiji zidovi su bili oštećeni sada su ponovo okrečeni, a slediće i zamena dotrajalih oluka kod fiskulturne sale kako ne bi došlo ponovo do problema.

Građani Rume su uglavnom imali reči hvale za mere koje je vrlo brzo preduzela opština Ruma u obnavljanju tri učionice, zbornice i fiskulture sale.

Kako su zidovi bili oštećeni tokom raspusta za vreme odsustva dece preduzete su mere što bržeg uređivanja škole. Za vreme našeg prisustva u školi, mogli smo da vidimo skroz okrečene zidove.

Direktorka škole Žaklina Negovanović navodi šta je najviše prouzrokovalo problem poplavljenih učionica i šta je neophodno da se uradi kako bi se taj problem rešio i u budućnosti nenastajo.

“U fiskulturnoj sali je takođe bilo dosta vode sa obe strane, pretpostavljamo da je i tu bio uzrok zapušen oluk, koji je očišćen i kada su očišćeni i ustanovljeno je da je sa naše leve strane su oluci skroz truli i da je potrebna zamenatih oluka”, rekla je Negovanović. 

Iako još nije skroz završena rekonstrukcija poplavljenih delova škole, do nove školske godine je ostalo više od dve nedleje, te se za  učenike OŠ Zmaj Jova Jovanović sigurno očekuje boravak u skroz obnovljenim učionicama.

Vesna Samardžija