Nedimović i Radojević u poseti gazdinstvu u Rivici (Video)

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zajedno sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu Vukom Radojevićem i predsednikom Opštine Irig Stevanom Kazimirovićem stigao je u posetu gazdinstvu Petričevića koji se bave poljoprivredom. Zvaničnike je dočekao veliki broj poljoprolivrednika iz Iriga sa kojima je upriličen i sastanak.

 

 

11.03h: Što se tiče afričke kuge svinja ministar je najavio stroge i rigorozne mere eutanazije svinja, za koje će kako je rekao stočarima biti nadomešteni materijalni gubici po trzisnim cenama. Navodeći da su u Kini ubili 150 miliona svinja u borbi sa ovom bolešću.

10.59h: Ministar je pozvao seljake da na predstojećim izborima za Mesne zajednice koji se održavaja za vikend podrže lokalnu samoupravu kako bi opstao kontinuitet politike koja daje rezultate i sprovodjenje mera koje je najavio.

10.57h: Ministar je izuzetno upozorio poljoprivrednike da paze na afričku kugu svinja koja preti kao velika opasnost. Što bi potencijalno moglo da ugrozi izvoz

10.54h: Ministar je u razgovoru sa poljoprivrednicima najavio nove projekte, izmene zakona, pravilnika i strategija koje bi mogle da reše aktuelne izazove poljoprivrednika.

10.46h: Poljoprivrednici su istakli svoje probleme koji se uglavnom tiču plasmana voća, problema dobijanja većih  subvencija za male proizvodjače i male količine proizvodnje.

10.41h: U toku je sastanak ministra i pokrajinskog sekretara sa poljoprivrednicima, od koji su uglavnom oni koji se bave vinogradarstvom i proizvodnjom vina, kao i voćari.