Kako žive mladi u Sremskoj Mitrovici? (Video)

Međunarodni dan mladih obeležava se od 2000. godine svakog 12.avgusta a zamišljen je kao prilika da se skrene pažnja na pitanja mladih širom sveta. Tog dana održavaju se radionice I skupovi na kojima se I razgovara o problemima mladih I o značaju ovog datuma a Kancelariju za mlade u Sremskoj Mitrovici danas je povodom ovog datuma posetio Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader. Mi smo proveravali kako su mladi zadovoljni sadržajima za njihov uzrast u Gradu na Savi

Međunarodni Dan mladih u Srbiji obeležava se od 2007.godine svakog 12.avgusta kada je I osnovano Ministarstvo omladine i sporta. Mladi smatraju da njihovim vršnjacima nedostaje zainteresovanosti za okruženje a kroz izložbu fotografija pod nazivom „Mi“ pokušali su na kreativan način da predstave Sremsku Mitrovicu i svoje vršnjake.

Sva pažnja danas je bila usmerena na mlade a kroz razgovor sa Gradonačelnikom mladi su postali upoznati sa radom lokalne samouprave i odlukama koje ona donosi istakla je Biljana Matić, koordinator Kancelarije za mlade.

Posla za mlade u Mitrovici ima kao i bogatog kulturnog sadržaja a zamerke koje su volonteri danas izneli uglavnom su opravdane istakao je Vladimir Sanader, Gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Cilj lokalne samouprave jeste da se mladi zadrže u Gradu pa će se tako i u narednom periodu nastaviti raditi na rešavanju problema Mitrovačke omladine.

Ana Giner