Đaci se vratili sa letovanja o trošku opštine

FOTO/ pecinci.org

U ranim jutarnjim satima, pedeset četvoro najuspešnijih učenika sa teritorije pećinačke opštine, koji su prethodnih deset dana bili na nagradnom letovanju u Herceg Novom, vratili su se kući, a u Pećincima ih je dočekao zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom rekao da je najvažnije da su se deca bezbedno vratila i da su se dobro provela na zasluženom odmoru, koji su osvojili po dva kriterijuma – rezultatima postignutim u učenju i rezultatima postignutim u školskom sportu.

„Besplatno letovanje za najuspešnije učenike sa teritorije naše opštine je prilika za one najvrednije da se odmore, vide nešto novo, druže sa svojim vršnjacima i da shvate značaj truda i rada koji su uložili u svoje znanje ili sportske veštine, a pećinačka lokalna samouprava je tu da ih nagradi i podstakne na dalje ulaganje u sebe i postizanje što boljih rezultata u daljem školovanju“ – rekao je Vojkić.

Kao i svake godine, sa decom su u Herceg Novom boravili nastavnici, profesori, pedijatar pećinačkog Doma zdravlja i predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“ Siniša Đokić, koji nam je rekao da su, zahvaljujući lepom vremenu, deca bila u prilici da deset dana uživaju na plaži, na sportskim terenima ali i da se upoznaju sa kulturno-istorijskim nasleđem starog Herceg Novog.

„Zahvaljujući dobroj saradnji Sportskog saveza i opštine Pećinci u prilici smo da, evo, već šestu godinu zaredom, organizujemo besplatno letovanje za najuspešnije učenike iz sve tri osnovne škole kao i srednje škole sa teritorije naše opštine, sa ciljem da se deca podstaknu na što bolje postizanje rezultata, kako u školi tako i u sportu. Zadnjih par godine primetan porast dece koja se bave sportom, što mi je posebno drago. Veoma sam ponosan na svu našu decu koja se trude i rade, i pravo je zadovoljstvo ovako ih nagraditi“ – izjavio je Đokić.

Pomalo sanjivi ali nasmejani, odlični učenici i uspešni mali sportisti naše opštine, potvrdili su nam da se marljiv rad tokom školske godine isplati i da su se lepo proveli u Herceg Novom, a jedna od nagrađenih učenica je i Ivana Jovanović iz Brestača koja je letovanje zaslužila kao odličan učenik Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ i na osnovu uspeha postignutih na školskim takmičenjima.

„Bilo nam je jako lepo. Posetili smo neke znamenitosti Herceg Novog, zatim plažu Žanjice, ostrvo Mamulu, i upravo zbog toga želim da se zahvalim opštini Pećinci i Sportskom savezu koji su nam to omogućili“ – rekla je Ivana i dodala da je prvi put boravila u Herceg Novom.

Odlična učenica pećinačke srednje škole Jelena Tojčić iz Pećinaca koja je letovanje zaslužila odličnim uspehom, potvrdila nam je lepe utiske učenika.

„Bilo nam je sjajno, kupali smo se, družili se i svakako da je ovogodišnje putovanje motivacija da sledeće godine učim još bolje“ – rekla nam je Jelena.