Radmila Zagorac među 90 stipendiranih sportskih talenata u pokrajini

Naša atletičarka Radmila Zagorac našla se među 90 sportista uzrasta od 14 do 20 godina čiji trud i rezultate je prepoznala Vlada AP Vojvodine i odlučila da stipendira.

Ovim potezom Pokrajinska vlada želela je da pokaže da uvažava i podržava mlade sportiste, kao i da ih motiviše da nastave da se bave tim.

Radmila je mlada atletičarka iz Iriga koja se takmiči u dizanju tegova ispred Kluba za dizanje tegova „Osmi mart“ Irig i koja će nas ove godine kao član reprezentacije Republike Srbije predstavljati u oktobru na evropskom prvenstvu u Bukureštu.

Podsećamo da je Zagorčeva u prethodnih godinu dana ostvarila izvanredne rezultate nastupajući na prošlom evropskom takmičenju održanom u Milanu u Italiji gde je zauzela 4. mesto, zatim je osvojila 1. mesto na međunarodnom kupu „River Sava kup 2018“ na kom su učestvovale 4 zemlje iz regiona, a na „Open Bosnia 2018“ u konkurenciji od 5 zemalja osvojila je 2. mesto. Ovi rezultati doveli su je na zavidno 10. mesto na svetskoj rang listi dizačica tegova u kategoriji do 44 kg u 2018. godini.

Sledeći primer koji je dala Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a kako bi podstakla Radmilu i druge mlade sportiste sa teritorije iriške opštine, Opštinsko veće Opštine Irig je na današnjoj sednici odlučilo da sufinansira odlazak Zagorčeve na evropsko takmičenje u vrednosti od 40.000 dinara.