Mitrovačke balerine

Članice baletskog Studia “Olena” Eleonora Jokić Runtić, Katarina Čolić, Sandra Prokić i Nataša Kević su ove nedelje imale polaganje baletskih ispita u baletskoj školi “Dimitrije Parlić” iz Pančeva.

Kao polaznice trećeg razreda niže baletske škole imale su tri ispita da polažu:solfedjo,primenjena gimnastika i klasičan balet.Na ispitu znanja sve četiri su pokazale izuzetnu pripremljenost a o tome svedoči i njihov odličan uspeh.

One su prva generacija balerina koje se školuju u svom gradu a zahvaljujući nastavnicima koji su radili tokom cele godine sa njima pokazale su odlično znanje.Zahvaljujući saradnji sa muzičkom školom “Petar Kranjčević” solfedjo je pripremala nastavnica Nevena Eraković dok primenjenu gimnastiku i klasičan balet Svetlana Olena Rimac.Ispred baletske škole “Dimitrije Parlić” Svetlana Vučinić je bila supervizor koja je povremeno obilazila i pratila rad devojčica.

Devojčice će nastaviti i dalje svoje školovanjem upisom u 4.razred ujedno i završni niže baletske škole.

Studio “Olena” već sledeću godinu planira upis novih učenika u prvi razred a u septembru upis pripremnog razreda baletske škole,pripremne grupe će biti za decu od 8 do 10 godina dok svi mladji uzrasti su u baletskom zabavištu.